Як роблять натяжні стелі

Натяжні стелі вибирають за їх практичність, довговічність і стиль. А все завдяки правильному полотну і якісному монтажу. Як натяжні стелі роблять ? Дізнайтеся подробиці в нашій статті.

фото як роблять натяжну стелю

Зміст:

  • З чого виготовляють натяжні стелі

    • ПВХ-плівка
    • Тканина
  • Натяжні стелі. Як роблять?

З чого виготовляють натяжні стелі

Натяжні стелі - конструкції з каркаса і полотна (ПВХ-плівки або тканини). І ПВХ-плівка, і тканина - якісні матеріали, а вибір залежить від потрібних вам функцій.

ПВХ-плівка еластична і міцна. Вона не пропустить воду і витримає навантаження до 100 кг на квадратний метр. Натяжна стеля з ПВХ-плівки не горить і не збирає пил, не пропускає повітря і легко чиститься. А ще, він прослужить вам від 12 років.

На ПВХ-плівці можна побачити технічні шви. В ширину вони не товщі волосся і ледь помітні. Колірна гамма полотна має безліч відтінків і фактур, що допоможе втілити в життя будь-який дизайн. Є також і мінуси: таке полотно боїться гострих предметів і низьких температур, це варто врахувати при виборі.

Тканинні натяжні стелі виготовляють з ниток поліестеру і просочують поліуретановим розчином. Вони дуже міцні і не бояться ушкоджень, тому встановлювати їх можна навіть на вулиці. Вони стійкі до будь-яких температур і добре зберігають тепло в приміщенні.

Тканинні стелі із часом не розтягуються, не провисають і не мають швів. Стелі з тканини дорожче, ніж з ПВХ-плівки, але теж мають ряд недоліків: пропускають воду, складно чистяться і мають менше колірних і фактурних рішень.

Натяжні стелі. Як роблять?

Про те, як встановлюють натяжні стелі, ви можете прочитати в нашому попередньому матеріалі. А як натяжні стелі роблять?

натяжні стелі в стилі інтер'єру хай-тек

Натяжні стелі в інтер'єрі Хай-тек

Технологічний процес складається з декількох кроків:

  • Розкроїти полотно під розміри приміщення.

  • Зварити окремі частини полотна.

  • Приварити гарпун кріплення по периметру полотна.

  • Підготувати до перевезення.

Натяжні стелі роблять в приміщеннях з температурою не нижче 5 градусів, інакше полотно буде неякісним.

Перевірений матеріал обов'язково проходить сертифікацію. Тому при покупці завжди запитуйте сертифікат якості - тільки такі натяжні стелі прослужать вам більше 12 років.

Схожі статті

Усі статті
тренди у дизайну інтер'єрів
2019-11-11
Тренди у дизайні інтер'єрів 2020

Мода мінлива. Щороку вона підносить нам сюрпризи і дивує новинками. І дизайн інтер'єрів - не виняток. Всесвітньо відомі дизайнери виділяють цілий ряд трендів, які стануть справжніми …...

какие потолки лучше
2019-11-11
Які стелі краще: натяжні або гіпсокартонні

Штукатурка і шпаклівка стелі під час ремонту поступово відходить у минуле, адже сьогодні є набагато більш цікаві та актуальні варіанти. Стрімко набирають популярність натяжні покриття …...

як встановлюють натяжні стелі
2018-10-09
Як встановлюють натяжні стелі

Стеля - важлива складова інтер'єру. Дуже часто його недооцінюють і сприймають як просте перекриття між поверхами. І дуже даремно - натяжні стелі можуть змінити кімнату до невпізнанності. …...